High School Musical 3 Soundtrack

Albumit · Stara.fi

Elokuvateattereihin lokakuun lopulla tullut High School Musical 3 : Senior Year -elokuva on nyt saanut kylkeensä myös soundtrack-kokoelman samaisen musikaalin kappaleista. Aikaisempien elokuvien soundtrackit ovat rikkoneet myyntiennätyksiä ympäri maailmaa ja odotukset ovat kovat myös uutukaisen suhteen.

Disney-elokuvan musiikki on harvinaisen laadukasta millä mittarilla tahansa. Mukana on myös kappaleita, jotka olisivat hittejä myös itsenäisinä teoksina. Tällä kokoelmalla kappaleet sisältävät kuitenkin myös elokuvallisia elementtejä, jotka katkaisevat kappaleita ikävästi. Soundtrackin biisit ovat monien leffalevyjen tapaan pitkälti sellaisia, että niistä nauttimiseksi tulee katsoa myös elokuva.

Positiivista levyssä on kuitenkin se, että kappaleet laulavat juuri elokuvan tähdet. Zac Efron ja Vanessa Hudgens suoriutuvat biiseistään hyvin ja erityisesti Vanessan ääni on unenomaisen kirkas ja puhdas. Hän onkin julkaissut pari vuotta sitten myös oman soololevynsä. Ashley Tisdale ei kuitenkaan ole varsinainen luonnonlahjakkuus.

Levyn parasta antia ovat vauhdikkaat kappaleet I Want It All, Senior Year Spring Musical, kertosäkeeltään erittäin tarttuva A Night To Remember ja tunnariraita High School Musical sekä slovaribiisit Right Here Right Now, Can I Have This Dance ja tyylikäs soul-viisu Walk Away. Levyn heikointa antia edustavat puolestaan kappaleet The Boys Are Back, rock-raita Scream sekä tylsä Just Wanna Be With You.

Kokonaisuutena High School Musical 3 : Senior Year -elokuvan soundtrack on yllättävän tarttuva hittipaketti, vaikka on sitä parempiakin soundtrackeja julkaistu.

Pisteet 4/5highschoolmusical3