Radion pilapuhelu maksoi kaksi miljoonaa ja kahdet potkut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa on meneillään varsin näyttävä skandaali, joka sai alkunsa radiotoimittajien soiteltua pilapuheluita eräälle tunnetulle näyttelijä Andrew Sachsille. Arvostetun tähden loukkaaminen raivostutti britit.

Britannian yleisradioyhtiö BBC on nyt hyllyttänyt 25 vuotta radiojuontajana toimineen Jonathan Rossin kolmeksi kuukaudeksi kaikesta lähetystoiminnasta. Hänen kuukausipalkkansa on huimat 633.000 euroa, eikä hän saa nyt kolmelta kuukaudelta lainkaan palkkaa. Pilapuhelut tulivat siis varsin kalliiksi maksaen lähes kaksi miljoonaa euroa.

– Rossin toiminta Brandin radio-ohjelmassa on kerta kaikkiaan anteeksiantamatonta, eikä sellaisesta voi selvitä ilman rangaistusta, kanavan johtaja Mark Thompson kommentoi BBC:n uutisissa.

Samaisen Sachsgate-skandaaliksi nimetyn tapahtumasarjan takia on nähty myös irtisanoutumisia, sillä radiojuontaja Russell Brand on eronnut kokonaan BBC Radio 2:n palveluksesta ja hänen esimiehensä seurasi esimerkkiä. Jonathan Ross on jo esittänyt julkisen anteeksipyynnön Sachsille pilapuhelun johdosta.