Hussein-villitys leviää Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhteisöpalvelu Facebookin käyttäjät ovat saattaneet viime päivinä hieman ihmetellä, kun monet heidän ystävistään on yllättäen vaihtanut toisen etunimensä Husseiniksi. Kyseessä on Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin liittyvä kansanliike.

Republikaanien presidenttiehdokas John McCain on pyrkinyt käyttämään vaaliaseenaan Barack Hussein Obaman toista etunimeä, joka viittaa Lähi-itään ja muiden muassa Saddam Husseiniin. Obamaa tukeakseen tuhannet Facebookin käyttäjät ovat liittyneet ryhmään ”I’m changing my Facebook middle name to Hussein”, jotta nimi ei kuulostaisi enää niin kielteiseltä.

Yhdysvalloissa äänestetään uudesta presidentistä tänään. Aamuun mennessä kyseisessä ryhmässä oli mukana jo lähes 10.000 ihmistä ja sen lisäksi tuhannet muutkin ovat muuttaneet toisen etunimensä Husseiniksi. Ryhmään voi liittyä tästä.