The Prodigy palaa 12 vuoden tauon jälkeen juurilleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin kiistattomiin klassikkoryhmiin lukeutuva brittiläinen The Prodigy palaa ensi vuoden alussa uudella albumillaan. Yhtyeen viides studiolevy on nimeltään Invaders Must Die ja se julkaistaan 4. maaliskuuta.

Edellisen kerran yhtyeen kolmikko Liam Howlett, Keith Flint ja Maxim julkaisi uuden studiolevyn Fat Of The Land vuonna 1997, eli kaksitoista vuotta sitten. Yhtyeen entiset jäsenet Leeroy Thornhill ja Sharky eivät kuitenkaan ole mukana uudella albumilla.

Vuoden 1997 jälkeen yhtyeen keulahahmo Liam Howlett julkaisi vuonna 2004 oman ”soololevynsä” yhtyeen nimellä, mutta Always Outnumbered, Never Outgunned ei menestynyt odotetusti. Lisäksi The Prodigy on viime vuosina julkaissut kokoelmia ja uudelleen masteroituja versioita aikaisemmista albumeista.

Nyt kolmikko on kuitenkin taas kasassa ja yhtye lupaa uuden levyn soundin olevan vanhaa kunnon Prodigya, eli käytännössä yhtye on palaamassa Experience ja Music For The Jilted Generation -albumien äänimaailmaan. Tuolta ajalta ovatkin peräisin yhtyeen klassikot Charly, Everybody In The Place, Out Of Space, One Love ja No Good (Start The Dance).

Liam Howlettin luotsaama The Prodigy julkaisi ensimmäisen What Evil Lurks -EP:nsä vuonna 1990. Vuonna 1991 julkaistu ensimmäinen varsinainen sinkku Charly soi runsaasti myös Suomen ensimmäisissä rave-juhlissa Turussa, Oulussa ja Vaasassa vielä saman vuoden syksynä. Yhtyeen menestys alkoi siis Suomessakin “laittomista” rave-juhlista.

Varsinaisen läpimurtonsa yhtye teki toisella sinkullaan Everybody In The Place, joka nousi myös Brittien tanssilistan kakkossijalle heti ilmestyttyään. Tämän jälkeen yhtyeen singlet viihtyivät tanssilistoilla vuosien ajan. Vuonna 1997 julkaistu Fat Of The Land nousi listojen kärkeen molemmin puolin Atlanttia.

Yhtyeen ensimmäinen albumi Experience on edelleen konemusiikin kiistaton klassikko. The Prodigy on esiintynyt muutaman kerran myös Earthbound -nimellä vuonna 1993, jolloin he julkaisivat tuolla nimellä myös ensimmäisen white label-version kappaleesta One Love, joka julkaistiin sittemmin myös virallisesti The Prodigyn nimissä.