Kendi latauslistan ykköseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Kendi on noussut toisella singlelohkaisullaan Suomen virallisen latauslistan piikkipaikalle. Connected-esikoishitillään tanssilistat valloittanut duo Jaakko ”JS16” Salovaara ja Yavis julkaisi lokakuun alussa myös Loudspeaker-debyyttialbuminsa.

Nyt listaykkösenä oleva single Heartbeat Of The City on julkaistu virallisesti ainoastaan digitaalisena versiona. Lähiaikoina albumi julkaistaan myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa.

– Kendin soundissa sekoittuvat vaikutteet laidasta laitaan. Teimme levyä vuoden ajan ja tekeminen oli todella vapauttavaa ja hauskaa, koska lähdimme liikkeelle siitä, että rajoitteita ei ole ja kokeilimme kaikkea joka inspiroi meitä. Taustalla kaikissa biiseissä kuitenkin vaikuttaa Jaakon vahva konemusiikki- ja minun rap-tausta, Yavis kertoo.

Yhtyeen kokonpanossa Yavis vastaa kappaleiden sanoitus- ja räppäyspuolesta ja Jaakko Salovaara kappaleiden sävellyksistä ja tuottamisesta. Tällä tanssibiittiä ja räppiä yhdistävällä yhtyeellä ei ole musiikillisia rajoja.

– Kendin omalaatuinen soundi on kahden hyvin erilaisen artistin löytämän yhteisen sävelen lopputulos, duo toteaa.

Yavis on aikaisemmin julkaissut omaa materiaalia, vaikuttanut useammassa hiphop -kollektiivissa ja ollut muiden muassa perustamassa suomalaisia naisräppäreitä promoavaa Femcees Finlandia. Jaakko Salovaara on menestynyt Emma -palkittu tuottaja, jonka tuotoksia ovat esimerkiksi Daruden Sandstorm ja Bomfunk MC’s Freestyler -biisit. Salovaara on myös maailmanlaajuisesti tunnettu DJ ja artisti.