Jenni Vartiainen konsertoi kirkoissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu poptähti Jenni Vartiainen nähdään joulukuussa konsertoimassa kirkoissa, kun hänen ja Toni Metsäkedon yhteinen Kuului laulu enkelten 2008 -kirkkokiertue käynnistyy 8. joulukuuta.

Parivaljakko tekee joulukuun aikana 12 yhteiskeikkaa kirkoissa. Konsertti on Jennin ensimmäinen konserttikiertue soolouralla ja myös ensimmäinen jouluinen kirkkokonserttikiertue.

– Joulu on hiljentymisen aikaa ja silloin on lupa unohtaa arkiset kiireet. Lapsena mummi vei minut joulukirkkoon ja se oli taianomaista. Silloin suuri sali täyttyi joululauluista ja iloisista ja lempeistä mielistä, joten tämä kaikki on paluuta vanhoihin nostalgisiin tunnelmiin, Jenni kertoo.

– Kirkkojen akustiikka on itsessään kiehtovaa ja siellä laulaminen on ainutlaatuista. Tomin tenori ja minun alttoni ovat yhdessä hieno, haasteellinenkin yhdistelmä joululauluihin. Jokaisella konsertissa esittämälläni kappaleella on ollut aina paikka omassa joulussani.

– Olen valinnut laulettavaksi myös muutaman vähemmänkin tunnetun joululaulun. Toivon, että kuulijat pääsevät konsertin aikana irrottautumaan jouluhulinasta, eikä kenenkään tarvitse hetkeen miettiä lahjojen ostoa, piparinpaistoa, kinkkua tai siivousta, Jenni lisäsi.

Kiertueella on mukana kuusihenkinen orkesteri, jossa on soittajia Jennin omasta bändistä. Kirkoissa he soittavat akustiikan huomioon ottaen herkällä otteella ja osin akustisesti. Yhtye on luvannut uusiakin sovituksia tutuista joululauluista, kuitenkin joulun perimmäistä ajatusta kunnioittaen.

Kiertueella yhtyettä täydentää arvostettu kapellimestari ja pianisti Jukka Nykänen, joka on tehnyt osan kirkoissa kuultavista sovituksista. Jukka on tehnyt aiemmin Tomin kanssa useita kiertueita.

Jenni ja Tomi konsertoivat seuraavasti:

8.12. Oulu, Tuomiokirkko

9.12. Konginkankaan kirkko

10.12. Lappeenranta, Lauritsalan kirkko

11.12. Mikkeli, Tuomiokirkko

12.12. Helsinki, Kallion kirkko

13.12. Kuopio, Pyhän Johanneksen kirkko

14.12. Vantaa, Pyhän Laurin kirkko

15.12. Jyväskylä, Taulumäen kirkko

16.12. Lahti, Ristinkirkko

17.12. Tampere, Aleksanterin kirkko

18.12. Turku, Mikaelin kirkko

20.12. Forssa, Forssan kirkko