Lips (Xbox 360)

Pelit · Stara.fi

Popstars ja Idols -laulukilpailujen sekä karaoken suosion kasvu toi jokunen vuosi sitten mukanaan kotikaraoken mahdollistavat pelikonsolit ja niiden pelit. PlayStationin SingStar on pitänyt tätä markkinaa tähän saakka suvereenisti hallussaan, mutta nyt Microsoft yrittää haukata siivua Xbox 360 -konsolille julkaistulla uudella Lips-pelillään.

Pelin perusidea on sama kuin SingStarissa, eli mukana tulee kaksi mikrofonia ja varsinainen peli. Pelissä pisteitä jaetaan tuttuun tapaan laulun perusteella. Lastenkutsuilla tai kotibileissä Lips on varmasti menestys. Pelissä on useita erilaisia pelimuotoja, joiden ansiosta perinteiseen laulamiseen saadaan tarvittaessa tavallista enemmän jännitystä.

Hauska lisä pelikokemukseen ovat pelin langattomat mikrofonit, jotka toimivat liiketunnistimien ansiosta samalla myös esimerkiksi lyömäsoittimina tai vaikkapa tamburiinina. Vilkkuvilla värivaloilla varustetut mikrofonit ovat myös mukavan näköisiä, mutta niissä – tai oikeastaan niiden tekniikassa – piilee samalla myös pelin akilleen kantapää.

Siinä missä kilpailija SingStar käyttää langallisia mikrofoneja, on Lips pitäytynyt langattomassa käyttäjäkokemuksessa huolimatta tekniikan puutteellisuudesta. Laulussa ja soittimissa on nimittäin langattomuuden takia niin merkittävä viive, että se häiritsee sekä laulamista että pisteiden keräämistä. Tässä tapauksessa pelattavuus on uhrattu pelattavuutta langattomuuden alttarilla. Konsolin omalla peliohjaimella soitinten ajoitus toimii selvästi paremmin, joten ongelma vaikuttaa olevan mikrofonien tekniikassa.

Pelin kappalevalinnat ovat varsin osuvia, sillä mukana on 40 enemmän tai vähemmän tuttua kappaletta eri vuosikymmeniltä, mutta tarjonta painottuu turhan selvästi yli 30 vuotiaiden pop-hitteihin. Laadukas hittiparaati takaa sen, että jokaiselle löytyy kuitenkin jokin kappale laulettavaksi. Mukana ei ikävä kyllä ole kuitenkaan yhtään suomenkielistä kappaletta. Lips voi käyttää lisäksi myös pelaajan omaa musiikkia, joten valinnanvaraa riittää varmasti.

Kiitosta peli ansaitsee erityisesti siitä, että mukana on kappaleiden alkuperäiset musiikkivideot. Mikrofonin viive vie kuitenkin pelikokemuksesta parhaan terän. Siitä syystä pelikokemuksen ero kilpailijaan on merkittävä.

Pisteet 3/5