Chris Martin soolouralle – ”Maailman suurin bändi” hajoaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpien yhtyeiden joukkoon viime vuosina kuulunut brittibändi Coldplay voi vedellä viimeisiään, mikäli BANG Showbiz -julkaisun tiedot pitävät paikkansa.

Julkaisun mukaan yhtyeen keulahahmo Chris Martin olisi lähiaikoina vaihtamassa bändiuransa soolouraan. Näyttelijä Gwyneth Paltrow’n kanssa naimisissa oleva ja kaksi lasta saanut Martin suunnittelee bändin kuoppaamista jo puolentoista vuoden kuluttua täyttäessään 33 vuotta.

– Syy siihen, että olemme maailman suurin bändi, on siinä että muut suuret ovat lomalla. Siten olemme saaneet mahdollisuutemme, sillä silloin altavastaajat saavat tilaisuuden, Chris Martin totesi.

Kymmeniä miljoonia albumeja myyneen yhtyeen edellistä Viva La Vida -albumia odotettiin pitkään ja hartaasti. Levy nousi suoraan peräti 36 maan listaykköseksi ja sen tilastoitiin olevan vuoden eniten myynein levy ainakin Englannissa ja Saksassa.

Viimeisimmän albumin seuraaja on luvattu julkaista jo vuoden kuluttua, joulukuussa 2009. Levyn markkinointikiertueesta on mahdollisesti muodostumassa samalla myös jäähyväiskiertue.