Guns N’ Roses myi heti platinaa Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Guns N’ Roses -yhtyeen pitkään odotettua Chinese Democracy -albumia on levy-yhtiön mukaan myyty Suomessa jo lähes 30.000 kappaletta, eli levy on myynyt Suomessa ulkomaisilta levyiltä platinalevyyn vaadittavat 20.000 kappaletta.

Viime lauantaina julkaistulta albumilta on tähän mennessä lohkaistu maailmalla kaksi virallista singleä, levyn nimiraita Chinese Democracy sekä kakkossinkku Better. Suomessa jälkimmäinen julkaistaan singlenä lähiviikkoina.

Guns N’ Roses -yhtyeen perustivat Axl Rose ja Izzy Stradlin maaliskuussa 1985. Bändi oli aluksi nimeltään Hollywood Roses ja siihen kuuluivat Rosen ja Stradlinin lisäksi Ole Beich, Rob Gardner ja Tracii Guns. Duff McKagan korvasi Ole Beichin ja samalla yhtyeen nimi muutettiin Guns N’ Rosesiksi. Myöhemmin bändin kitaravelhoksi valikoitui Englannissa syntynyt Saul Hudson eli Slash, ja rumpalin pallille istutettiin Steven Adler.

Yhtyeen kokoonpano on muuttunut useita kertoja vuosien varrella ja Axl Rose onkin nykyisen kokoonpanon ainoa alkuperäinen jäsen. Guns N’ Rosesin ensimmäinen albumi Appetite For Destruction julkaistiin vuonna 1987 ja se nousi listaykköseksi ympäri maailmaa. Levyltä löytyvät mm. superhitit Sweet Child O’ Mine, Paradise City ja Welcome To The Jungle.