Hajoava Coldplay jättikeikoille yllätyslämppärin kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Puolentoista vuoden kuluttua tapahtuvasta hajoamisestaan äskettäin vihjannut supersuosittu Coldplay-yhtye on tänään julkistanut tekevänsä Britanniassa lähiaikoina kolme jättimäistä stadionkonserttia. Konsertit nähdään kuitenkin vasta vuoden kuluttua.

Yhtye nousee stadioneiden lavoille ensi vuoden syyskuussa yhdessä amerikkalaisen hiphop-tähti Jay-Z:n kanssa. Lämmittelijävalinta on mielenkiintoinen, sillä hiphop-tähden väitetään vaikuttaneen negatiivisesti viime kesän Glastonburyn festareiden lipunmyyntiin. Ensimmäinen konserteista nähdään 12. syyskuuta Manchesterissa, toinen 16. syyskuuta Glasgow’ssa ja viimeinen jättikeikka 19. syyskuuta Lontoon maineikkaalla Wembleyn stadionilla.

Coldplay suuntaa kuitenkin kiertueelle jo ennen näitä keikkoja, sillä se aloittaa jo etukäteen loppuunmyydyn Viva La Vida -levyn syyskiertueensa tämän viikon lauantaina 29. marraskuuta Sheffieldistä. Joulukuussa yhtye esiintyy Lontoon Domessa, eli 02 Arenalla, peräti kolmen keikan verran. Tällä viikolla yhtye julkaisee uudesta albumistaan uuden version, joka sisältää kahdeksan ennenjulkaisematonta kappaletta.