Jenni Vartiainen ja Popeda mukana tuskaisella Lapin lennolla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaksi suomalaisen musiikkimaailman tähtinimiin lukeutuvaa esiintyjää oli viikonloppuna keikoilla Lapin lomakohteissa, kun Jenni Vartiainen ja Popeda esiintyivät vuoropäivin Levillä ja Ylläksellä. Yhtyeiden sunnuntainen paluu Etelä-Suomeen ei kuitenkaan sujunut talvimyrskyn takia aivan odotetulla tavalla.

Staran saamien tietojen mukaan Blue1-yhtiön tavallisesti reilun tunnin lento Kittilästä Helsinkiin kesti lopulta monien vaiheiden jälkeen peräti seitsemän pitkää tuntia. Tämän lisäksi lento pääsi alunperinkin lähtemään Kittilästä vasta tunnin myöhässä.

Lento ei päässyt laskeutumaan Helsinki-Vantaalle sankan lumentulon ja kovan lounaistuulen takia, joten kone joutui tekemään välilaskun yhtiön kotikentälle Tukholman Arlandaan. Siellä koneeseen tankattiin lisää polttoainetta. Helsinkiin lento laskeutui lopulta vasta seitsemän tunnin päästä lähdöstä.

Erikoista tapauksessa oli, että matkustajat joutuivat istumaan lentokoneen ahtailla penkkiriveillä koko seitsemän tunnin ajan. Matkustajia ei päästetty lainkaan ulos lentokoneesta edes Tukholman välilaskun aikana. Lennolla olleiden mukaan lentoyhtiö ei myöskään tarjonnut seitsemän tunnin aikana matkustajille syötävää.

– Olisi sieltä saanut ostaa jotain sämpylöitä, mutta lentoyhtiön kiskurihinnoilla. Ilmaiseksi ei annettu muuta kuin kahvia, mehua ja vettä, koneessa mukana ollut matkustaja kertoi Staralle.

– Tuohon kun olisi laittanut pari tuntia lisää niin oltaisiin oltu jo Thaimaassa ja saatu paljon parempaa palvelua. Sitten odotimme vielä matkatavaroita yli tunnin Helsingissä. Muutaman tunnin kotimatkaan meni yhteensä 13 tuntia.

Kahden bändin ja niiden teknikoiden lisäksi samalla lennolla oli mukana myös televisio- ja radiojuontaja Arttu Harkki.