Kiinan valtio raivostui Gunnareiden pilkkalevystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen rockyhtye Guns N’ Roses julkaisi viime lauantaina viimein levynsä, jonka ei odotettu koskaan näkevän päivänvaloa. Chinese Democracy -albumia valmisteltiin huimat 17 vuotta, mutta nyt se on kaupoissa. Paitsi Kiinassa.

Varsin vaihtelevia kommentteja musiikillisesta annistaan saanut albumi on aiheuttanut närää erityisesti Kiinassa, mutta ongelmana ei ole ollut levyn musiikillinen laatu, vaan sen nimi. Kiinan kommunistinen päivälehti The Global Times julkaisi eilen artikkelin, jonka rivien välistä voitiin lukea, ettei albumi ollut maalle kovin iloinen yllätys.

Heikosta ihmisoikeustilanteestaan sapiskaa kansainvälisesti jo vuosien ajan saanut Kiina ei siedä edelleenkään kritiikkiä toimistaan ja nyt Gunnareiden albumi on käsitetty peräti hyökkäykseksi maata kohtaan.

– Amerikkalaisen yhtyeen julkaisema levy hyökkään Kiinan valtiota vastaan, lehdessä todettiin.

Lisäksi artikkelissa kerrottiin, että yhtyeen levy on länsimaiden yritys kontrolloida maailmaa käyttäen demokratiaa aseenaan. Lehden mukaan levy kääntää maailman katseita väärällä tavalla kohti Kiinaa, Yahoo! News uutisoi.

Asiaan on ottanut lehdessä kantaa myös Kiinan kulttuuriministeri, jonka mukaan levy on välittömästi kiellettävä maassa, ellei näin ole jo tehty. Lisäksi levyn verkkosivusto www.chinesedemocracy.com on joutunut Kiinan sensuurilistalle, eli sivustolle ei pääse sikäläisiltä tietokoneilta lainkaan.