Olavi Uusivirta ja PMMP-Paula ovat Discomatoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tammikuun puolivälissä saa Suomessa ensi-iltansa tanskalainen animaatioelokuva Discomadot, jossa kuullaan myös paljon 70-luvun discohittejä. Suomenkielisen version ääniksi on nyt kiinnitetty tuttuja nimiä.

Elokuvan kappaleet tulkitsevat suomeksi animaation päärooleihin valitut Olavi Uusivirta ja PMMP-yhtyeestä tuttu Paula Vesala. Olavi Uusivirta on kastemato nimeltä Aaro, jonka unelmasta koko bändihanke saa alkunsa. Teatterikorkeakoulussa opiskeleva Uusivirta on nähty aiemmin mm. elokuvassa Ganes, mutta Discomadot on hänen ensimmäinen suuri ääniroolinsa.

Discomadot-rooli oli ensimmäinen iso dubbaustyöni. Kun minua pyydettiin kastemadon ääneksi tanskalaiseen animaatioelokuvaan, tarkistin ensin kalenterista, ettei vain sattunut olemaan aprillipäivä. Elokuvan idea kuulosti niin absurdilta, etten lyhyen harkinnan jälkeen voinut olla kuin suostumatta haasteeseen, Olavi kertoo.

Paula Vesala puolestaan kuullaan Gloria-kastemadon äänenä, joka koettelee elokuvassa lauluäänellään ikkunalasien kestävyyttä, kunnes löytää oman tapansa tulkita musiikkia. Vesala on kuultu aiemmin äänirooleissa muiden muassa elokuvissa Asterix ja viikingit, Karhuveljeni Koda 2, Cars sekä Arthur ja Minimoit.