Alma Mediaa sivallettiin jälleen homofobiasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen mediakonserni Alma Media joutui taannoin huonoon valoon, kun Lapin Kansa -lehden päätoimittajaksi nimitetty Johanna Korhonen sai potkut lesboutensa takia. Asiaan otti tuolloin kantaa myös presidentti Tarja Halonen, mutta suurin kohu laantui pian.

Nyt Alma Median harjoittama syrjintä on noussut uudelleen tapetille yhtiön järjestämässä rekrytoinititilaisuudessa Helsingin yliopistolla. Tilaisuuden aikana parikymmentä opiskelijaa sonnustautui Johanna Korhonen -naamareihin ja alkoi tulittaa yhtiön edustajia kiusallisilla kysymyksillä konsernin suhtautumisesta homoseksuaaleihin.

Alma Median edustajilta tiedusteltiin muiden muassa voiko lesbo päästä yhtiöön kesätöihin ja paljonko yhtiön budjetista käytetään potkut saaneiden henkilöiden vaikenemispalkkioihin. Mielenosoittajat tiedustelivat myös voiko sateenkaariperheessä kasvaneen maailmankuva olla liian vinoutunut Alma Medialle.

– Homoudesta valehtelu on ihan eri asia kuin olla homo, henkilöstöjohtaja Mari Vuorre lipsautti vahingossa ja sai yleisöltä raikuvat aplodit.

Lisäksi mielenosoittajat jakoivat tilaisuudessa lentolehtisiä aiheesta. Katso video aiheesta Helsingin Sanomien verkkosivuilta tästä!