The Rasmuksen Lauri teki elokuvamusiikkia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositun The Rasmus -yhtyeen keulahahmo Lauri Ylönen on laajentanut toimenkuvaansa myös elokuvasäveltäjäksi. Hän on nimittäin tehnyt musiikin JP Siilin uuteen Blackout-elokuvaan, joka saa ensi-iltansa 26. joulukuuta.

Blackout on psykologinen trilleri miehestä, joka kärsii muistinmenetyksestä. Petteri Summasen esittämä mies herää koomasta ja saa kuulla, että hänen päässään on selittämätön, konenaulaimella ammuttu naula. Eri palasia yhdistellen mies alkaa selvittää mitä on tapahtunut.

– Mä olen aina halunnut kokeilla tehdä musiikkia elokuvaan. Luin leffan kässärin ja heti lähti melodiat soimaan päässä. Mulla on periaatteessa klassinen musiikkitausta ja tuntui että teemat scoreen tulivat kuin itsestään. Istuin pianon eteen, löin kädet summassa koskettimille, ja jäin kuuntelemaan, että mihin seuraavaksi pitäisi sormia liikuttaa, Lauri Ylönen kertoi.

Laurin mukaan yhteistyö JP Siilin kanssa oli todella helppoa.

– Hän antoi niin sanottuja avainsanoja ja eri tunnelmia, ja mä pääsin taiteilemaan siltä pohjalta. JP on aito fiilisjätkä! Hienon duunin sovituksen osalta teki Karl Sinkkonen.