Suomalaistähti Christian Sandström kansainväliseen leffarooliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on jälleen saamassa uuden näyttelijän kansainväliselle leffakartalle, kun vaasalaissyntyinen Christian Sandström nähdään ensi vuonna ranskalaisessa Farewell-elokuvassa, jota kuvattiin Suomessa viime viikolla.

– Minulla on elokuvassa FBI-agentin rooli ja kohtaukseni kuvattiin viime lauantaina Helsingissä. Se on mahtava rooli, mutta ei supersuuri. Se tulee olemaan sellainen minuutin pituinen lopullisessa elokuvassa. Elokuva on kuitenkin mittava ja sen budjetti on 28 miljoonaa euroa, Christian Sandström kertoi Staralle.

Christian Carionin ohjaama elokuva perustuu tositarinaan, joka sijoittuu 1980-luvun Neuvostoliittoon, eli kylmän sodan aikakauteen. Leffan tähtenä nähdään muiden muassa Willem Dafoe.

– Ihan huikeaa olla mukaan tällaisessa isossa elokuvassa, josta on trailereita yli kymmenen ja jonka kuvauksissa näyttelijät ovat trailereissaan ja sinne tuodaan aamiaista. Minulla ei ollut iloa näytellä Willem Dafoen kanssa, mutta mahtava rooli se on, vaikka ei supersuuri.

– Toivottavasti tämän roolin myötä aukeaa joitain ovia. Tulin juuri Lontoosta ja sain sieltä agentin. Moni hakee menestystä Hollywoodista, mutta kyllä Suomestakin näitä Hollywood-rooleja tulee, Sandström iloitsee haastattelussa.

Tähän mennessä Christian Sandström on nähty lukuisissa kotimaisissa elokuvissa, kuten Sibelius, Saippuaprinssi, Tali-Ihantala 1944 ja Etulinjan edessä. Lisäksi hän tähditti myös High School Musical -suosikkimusikaalia Helsingin Kaupunginteatterissa.