Britney Spearsia käytetään kidutukseen Guantanamossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvallat pitää Kuubassa sijaitsevalla Guantanamon vankileirillä vangittuna suurta joukkoa terrorismista pidätettyjä eri maiden kansalaisia. Vankeja on jopa kidutettu kansainvälisten lakien vastaisesti. Nyt on tullut kuitenkin ilmi kidutustapa, jota ei laki taida vielä kieltää.

Guantanamosta vapautunut vanki Binyam Mohamed on paljastanut, että vankien murtamiseen käytettiin toinen toistaan raaempia keinoja, joihin lukeutuivat myös kovaäänisen länsimaisen musiikin soittaminen päiväkausia yhteen menoon. Britanniassa toimivan Reprieve-organisaation mukaan musiikkina käytettiin muiden muassa Britney Spearsin, Queenin, AC/DC:n, Panteran, Eminemin, Dr. Dren ja David Grayn musiikkia.

– Siellä kuultiin kovaäänistä musiikkia. Slim Shadya ja Dr. Dretä jopa kahdenkymmenen päivän ajan. Sitä on vaikea kuunnella uudelleen ja uudelleen. CIA kuulusteli meitä kuukausien ajan päivin ja öin. Moni menetti mielenterveytensä. Kuulin ihmisten hakkaavan päätään seiniin ja oviin sekä huutavan ”päänsä irti”, Mohamed kertoi järjestölle Village Voice -julkaisun mukaan.

Vangin mukaan heille soitettiin muiden muassa kappaleita Born In The USA, White America, Hells Bells ja Babylon. Britneyn kappaletta hän ei osannut nimetä. Musiikkia käytettäessä vangit olivat yksin pienessä pimeässä kopissa ja heidän päänsä oli peitettu pussilla.