Salainen sopimus: Kilpailijat eivät saa haukkua Simon Cowellia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

American Idol ja X-Factor -ohjelmista tuttu tuomari Simon Cowell on joutunut erittäin noloon tilanteeseen, kun hänen luomansa X-Factor -ohjelman kilpailijoiden sopimus on vuotanut julkisuuteen. Salainen sopimus sisältää kohtia, jotka eivät ole kovin mairittelevia Cowellille tai ohjelmalle.

Parhaillaan käynnissä olevan Britannian X-Factor -kisan sopimuksessa on mukana esimerkiksi kohta, jossa kilpailijoita kielletään julkisesti kritisoimasta Simon Cowellia. Sopimuksen paljastuttua Simon Cowell on pyrkinyt pesemään kätensä sopimuksesta väittämällä, ettei hän ollut tietoinen oman ohjelmansa sopimuksesta.

– On hieman noloa, että sopimus tulee julki. En ollut tietoinen tuollaisista vaatimuksista. Kilpailijat eivät siis saa olle ilkeitä minulle? Se on ehkä hyödyttömin vaatimus ikinä, koska kaikki puhuvat minusta pahaa. En minä siitä välitä, Cowell selitteli Times Onlinen haastattelussa.

– Sehän kuulostaa tekopyhältä, että ensin pyytäisin ihmisiä osallistumaan kilpailuun ja sitten vaatisin heitä olemaan minulle kilttejä, Simon Cowell kommentoi ja totesi, että sopimus saa hänet näyttämään naurettavalta, sillä hänet on nimetty television ilkeimmäksi tuomariksi.

Lisäksi sopimus paljasti mittavan eron julkisuuteen kerrotun ja todellinen palkintosumman välillä. Sopimuksen mukaan voittajalle maksetaan etukäteen mahdollisesta levytyssopimuksesta vain 225.000 dollaria, vaikka julkisuudessa voittosumman on kerrottu olevan 1,5 miljoonaa dollaria.

Cowell yritti selittää mainospuheiden ja todellisuuden huimaa eroa sillä, että yhtiö ”panostaa voittajaan” 1,5 miljoonaa, eli voittorahoista lähes 1,3 miljoonaa menee hänen mukaansa levyn tekemiseen ja markkinointiin, eikä suinkaan voittajan tilille, kuten julkisuuteen on annettu ymmärtää.