Idols-finalistit tien päälle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunnuntaina päättyneen Idols-tuotantokauden finalistit lähtevät tänäkin vuonna perinteiselle kiertueelleen ympäri Suomea. Idoleita ja tähtiä -niminen turnee käynnistyy Helsingin Jäähallista 16. tammikuuta 2009.

Kiertueella ovat mukana kaikki finalistit, eli Anna Puustjärvi, Anna-Kaisa Riitijoki, Jaana Leiniäinen, Saana Liikanen, Kalle Löfström, Koop Arponen ja Pete Parkkonen. Poikkeuksena on Oulun keikka, johon Anna Puustjärvi on estynyt osallistumaan. Annan korvaaja ilmoitetaan lähipäivinä.

Kiertueen aloituspaikassa Helsingin jäähallissa lavalla nähdään kaksitoista solistia; finalistien lisäksi mukana ovat myös Jannike Sandström, Linda Herranen, Daniel S. Diago, Wellu Rowaltz ja Vesa Suonto. Finalistit esiintyvät kiertueella yhdessä sekä soolona live-bändin säestyksellä. Kiertueen juontajana toimii Jani Toivola.

Idols-kilpailu huipentui eiliseen finaaliin, joka keräsi Helsingin jäähalliin tuhansittain yleisöä seuraamaan Anna Puustjärven ja Koop Arposen esityksiä. Molemmilta finalisteilta kuultiin kaikkiaan neljä kappaletta. Ilta päättyi suoraan tuloslähetykseen, jossa Koop kruunattiin voittajaksi Idols-historian kaikkien aikojen suurimmalla äänisaaliilla.

Idoleita ja tähtiä -kiertueen aikataulu:

Helsinki, Jäähalli: pe 16.1.2009

Lempäälä, Ideapark: la 17.1.2009

Alahärmä, Powerpark: su 25.1.2009

Vuokatti, Katinkulta: pe 30.1.2009

Oulu, Teatria: la 31.1.2009

Joensuu, Areena: pe 6.2.2009

Turku, Caribia: la 7.2.2009