Joulutarina myi platinaa DVD:nä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Juha Wuolijoen Joulutarina on ensimmäinen kotimainen elokuva, joka on ylittänyt platinarajan. Kaikkiaan Joulutarina-elokuvaa on myyty DVD:nä jo yli 100.000 kappaletta. Joulutarinan lisäksi platina-DVD:n on aiemmin saavuttanut Suomessa vain Mamma Mia! -elokuva.

Vuoden 2007 katsotuin kotimainen elokuva Joulutarina on nyt myynnissä DVD- ja Blu-ray-muodossa sekä kahden DVD-levyn erikoisjulkaisuna. Kahden levyn erikoisjulkaisu ja Blu-ray sisältävät myös elokuvan englanniksi jälkiäänitetyn version, jonka äänirooleissa esiintyvät yhdysvaltalaiset tähtinäyttelijät John Turturro, Noah Emmerich ja Michael Badalucco.

Kotimaassa elokuvateattereihin palannut elokuva valloittaa valkokankaat myös ulkomailla. Lähes sataan maahan myyty leffa nähdään 19. joulukuuta alkaen Kiinan suurimpien kaupunkien multiplex-teattereissa lähes 200 salissa. Espanjassa Joulutarina avasi 5. joulukuuta 175 kopion voimin. Kiinan ja Espanjan lisäksi Joulutarina nähdään tänä jouluna elokuvateattereissa Ruotsissa, Norjassa, Kreikassa, Kanadassa, Serbiassa ja Virossa.Joulutarina
kertoo koskettavan tarinan siitä, miten joulupukista tuli joulupukki. Marko Leinon käsikirjoittamaa ja Juha Wuolijoen ohjaamaa elokuvaa tähdittävät Hannu-Pekka Björkman, Kari Väänänen, Laura Birn, Otto Gustavsson ja Antti Tuisku. Kaksi Jussi-palkintoa voittanut elokuva on kiertänyt kymmeniä kansainvälisiä elokuvafestivaaleja ja voittanut lukuisia palkintoja.