Maailmankirjat sekaisin? Britney listaykkönen ympäri maailmaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uransa aallonpohjassa viimeiset kaksi vuotta elänyt Britney Spears näyttää palanneen popin kuningattareksi, kun hänen uusi Circus-albuminsa ja Womanizer-singlensä ovat valloittaneet listojen kärkipaikkoja ympäri maailmaa.

Yhdysvalloissa Circus-albumi nousi ennakko-odotusten vastaisesti suoraan Billboard-albumilistan ykköseksi. Albumia myytiin yksin Yhdysvalloissa ensimmäisen viikon aikana huimat puoli miljoonaa kappaletta. Upea myynti toi Britneylle hänen ensimmäisen albumilistan ykköstilansa yli viiteen vuoteen.

Nyt Britney komeilee levynsä ensimmäisellä Womanizer-singlelohkaisulla myös Euroopan singlelistan ykköspaikalla. Poppari nousi ykköseksi ohi Katy Perryn Hot’n’Coldin ja Amy MacDonaldin This Is The Lifen. Taakse jäi myös Beyonce Knowlesin If I Were A Boy. Euroopan albumilistan ykkössijalla on kuitenkin Circus-levyn sijaan AC/DC-yhtyeen Black Ice.

Britney Spears teki jo aiemmin syksyllä uuden ennätyksen Womanizer-singlellään. Se on nyt kaikkien aikojen myydyin naisartistin digisingle yli 286.000 kappaleen myynnillään.

Samaan aikaan listojen ykkössijoihin tottunut Madonna rypee pohjamudissa uudella Miles Away -singlellään. Pahasti flopannut single on hänen koko uransa heikoimmin menestynyt single ja ensimmäinen, joka ei ole noussut Britanniassa tai Yhdysvalloissa lainkaan Top 20 -listalle.