Nine Inch Nails -tähti raivostui kidutuksesta musiikillaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pari viikkoa sitten viihdelehdissä uutisoitiin, että Yhdysvallat käyttää länsimaista musiikkia vankien kiduttamiseen muiden muassa Guantanamon vankileirillä. Kidutukseen käytetään muiden muassa Britney Spearsin, AC/DC:n ja Nine Inch Nailsin musiikkia.

Nine Inch Nails -yhtyeen Trent Reznor on raivostunut ja kauhuissaan kuultuaan yhtyeensä musiikin käytöstä kidutuksessa. Hän kirjoitti asiasta yhtyeensä verkkosivuilla.

– Minun on vaikea kuvitella mitään loukkaavampaa, alentavampaa ja raivostuttavampaa kuin tieto siitä, että musiikkia, jonka olemme luoneet sydämellämme, käytetään kidutustarkoituksiin. Jos löydämme yhdenkin asiaan liittyvän lainkohdan, tulemme ajamaan asiaa oikeudessa aggressiivisesti ja vaatimaan täyttä rahallista korvausta. Rahat lahjoitamme ihmisoikeuksia puolustavaan hyväntekeväisyyteen, Trent Reznor raivosi.

– Jumalalle kiitos siitä, että tämä maa on tullut järkiinsä ja saamme Bushin hallituksen viimein pois vallankahvasta. Samalla voimme jättää ahneuden, laittomuudet ja hulluudet taaksemme.

Myös brittimuusikoiden yhdistys on aloittanut kampanjan, jonka tarkoituksena on lopettaa musiikin käyttö kidutuksessa.