Queen-tähti: ”En tiennyt, että Freddie Mercury oli homo”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Edesmennyt Queen-yhtyeen laulaja Freddie Mercury oli yksi maailman tunnetuimmista homoseksuaaleista rokkareista kautta aikojen. Nyt hänen bänditoverinsa on antanut mielenkiintoisen lausunnon tähden seksuaalisuudesta.

Yhtyeen kitaristi Brian May on nimittäin kertonut, ettei hän ollut vielä yhtyeen alkuvuosina tietoinen, että yhtyeen keulahahmo oli homoseksuaali. Mayn mukaan hän oletti laulajan olevan hetero, koska tällä oli lukuisia tyttöystäviä.

– En, en todellakaan tiennyt. Luulen, ettei hän itsekään ollut siitä täysin tietoinen yhtyeen alkuaikoina. Minä asuin Freddien kanssa samoissa hotellihuoneissa parin ensimmäisen kiertueemme ajan, joten tunsin hänet aika hyvin, Brian May kertoi brittiläiselle Daily Express -lehdelle.

– Hänellä oli tuolloin paljon tyttöystäviä eikä todellakaan yhtään poikaystävää, siitä olen varma. Ilmassa oli ehkä hieman epäilyjä, mutta mieleeni ei tullut, että hän olisi ollut homo.

– Muistan kuinka Freddieltä kysyttiin eräässä haastattelussa‚ että onko hän homo. Hän vastasi ”Tietenkin kultaseni. Tottakai olen homo.” Se oli hauska tapa välttää koko aihe. Freddie ei ollut mikään typerys, eikä hänen homoudellaan ollut mitään merkitystä, sillä musiikki oli tärkeintä.

Tansaniaan kuuluvalla Sansibarin saarella vuonna 1946 syntynyt Freddie Mercury, oikealta nimeltään Farrokh Bomi Bulsara, menehtyi AIDS:iin vuonna 1991. Hän kertoi sairaudestaan 23. marraskuuta 1991 julkaisemallaan lehdistötiedotteella. Mercury kuoli seuraavana päivänä kotonaan Lontoossa.