Suosittu poptähti ja ”Kissanainen” kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen poptähti ja näyttelijäveteraani Eartha Kitt on kuollut. Hän menehtyi syöpään New Yorkissa joulupäivänä. 81-vuotias supertähti esiintyi urallaan kymmenissä elokuvissa ja televisiosarjoissa.

Yksi Eartha Kittin tunnetuimmista rooleista oli Kissanaisen rooli Batman-televisiosarjassa 60-luvulla. Hän päätyi rooliin koska alkuperäinen Kissanainen, Julie Newman, oli estynyt osallistumaan sarjan neljännen tuotantokauden kuvauksiin.

Eartha Kittin läpimurtohitti oli vuonna 1953 julkaistu Santa Baby. Viimeiseksi jääneen elokuvaroolinsa hän teki vuonna 2007 elokuvassa And Then Came Love. Eartha Kitt ajautui 1960-luvulla Yhdysvalloissa laajaan epäsuosioon esitettyään Valkoisen talon illallisilla tiukkaa kritiikkiä Vietnamin sodasta. Tarinan mukaan hän sai jopa presidentin vaimon itkemään.

Kitt teki myöhemmin myös menestyneen musiikkiuran, joka kulminoitui vuonna 1983 julkaistuun ja sittemmin klassikoksi muodostuneeseen Where Is My Man -hittiin. Kappale nousi listoille ympäri maailmaa ja soi radioaalloilla yhä edelleen. Toista yhtä suurta hittiä Kitt ei enää urallaan saanut. Hänen tavaramerkkinsä oli matala ja käheä ääni sekä puhetyyli, jossa englanninkieleen sekoittui ranskalaista aksenttia.