Nettisivuille tulossa elokuvatyyliset ikärajat?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin suosion alati kasvaessa lainsäätäjät ovat nyt tutkineet Britanniassa keinoja, joiden avulla lapsilta kielletty materiaali ei päätyisi vahingossa lasten silmiin. Yksi ehdotuksista on elokuvista tuttujen ikärajojen määrittäminen verkkosivustoille.

Ehdotuksen takana on Britannian kulttuuriministeri Andy Burnham. Hän kertoo eilen julkaistussa The Daily Telegrapher -lehdessä, että maan hallitus on aikeissa aloittaa neuvottelut asiasta Yhdysvaltojen uuden hallituksen kanssa lähiaikoina. Tarkoituksena on saada kansainväliset ikärajat englanninkielisille verkkosivustoille.

– Mitä enemmän etsimme tähän kansainvälistä ratkaisua, sitä enemmän Britannia ja Yhdysvallat tekevät siinä yhteistyötä. Tulossa on kansainväliset normit verkkosivustoille, Burnham toteaa lehdessä.

Suunnitelmien mukaan operaattoreiden tulisi tarjota palvelua, jossa sivustojen esittämistä lapsille voitaisiin rajoittaa ikärajojen mukaan. Samalla kulttuuriministeri myönsi, että asiasta tullaan vielä käymään kädenvääntöä sananvapauden osalta.

– Ihmiset, jotka loivat internetin, halusivat siitä tilan, johon hallitukset eivät voisi puuttua. Mielestäni meidän pitää arvioida sitä nyt uudelleen. Tämä ei ole kampanjointia sananvapautta vastaan.

Suunnitelmaan sisältyy myös eräänlainen varoaika, jonka puitteissa esimerkiksi YouTuben ja Facebookin tulisi poistaa sivustoille ladattu kielletty materiaali saatuaan siitä tiedon.