Vuoden haetuimpien julkkisten lista superyllätys!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin hakukone Google-julkaisi taannoin vuoden etsityimmät julkkikset Suomessa. Ykkösenä oli yllättäen tekstiviestijulkkis Johanna Tukiainen. Nyt amerikkalainen Ask.com on julkaissut oman listansa.

Yhdysvalloissa Johanna Tukiainen ei yltänyt aivan kärkipäähän, mutta silti kymmenen etsityimmän julkkiksen lista oli todellinen superyllätys. Kuluvana vuonna listan kärkipaikat jaettiin nimittäin uusiksi ja vanhat starat saivat väistyä teinitähtien tieltä.

Ask.com -hakukoneen haetuin julkkisnimi oli tänä vuonna teiniyhtye Jonas Brothers. Toiseksi haetuin oli Hannah Montana -televisiosarjasta ja musiikkiuraltaan tunnetuksi tullut teinitähti Miley Cyrus. Vasta kolmantena listalla oli niin sanottu vanha nimi, eli näyttelijä Angelina Jolie.

Viiden haetuimman joukkoon päätyivät heidän lisäkseen myös neljänneksi sijoittunut Madonna ja viidentenä oleva High School Musical -teinitähti Vanessa Hudgens, joka oli vuoden aikana otsikoissa myös paljastuskuviensa johdosta. Kuudentena oli tuore teinitähti Selena Gomez ja seitsemäntenä toinen High School Musical -tähti Zac Efron.

Kymmenen joukkoon mahtuivat vielä kahdeksantena ollut Jennifer Aniston, taannoin esikoisensa saanut Jamie Lynn Spears ja Victoria Beckham. Todellinen yllätys oli myös se, että Jamie Lynnin supertähti-sisko Britney Spears putosi kokonaan kymmenen haetuimman listalta. Yhtiön varajohtajalla oli teinitähtien ilmiömäiseen nousuun selitys.

– Mikä on suosittua nuorten keskuudessa on suositttua myös vanhempien ja isovanhempien keskuudessa. Tämä kertoo myös Disneyn brändien nykyisestä vahvuudesta, sillä merkittävä osa etsityimmistä on Disneyn tähtiä.

– Kun lapset ovat netissä ja etsivät tietoa idoleistaan, vanhemmat etsivät tietoa heidän kanssaan ja sitten isovanhemmat vievät lapset elokuviin, Ask.com-hakukoneen varatoimitusjohtaja Nicholas Graham kommentoi tuloksia ABC-kanavan uutisille.