Myrsky-DVD on myynyt kultaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaisa Rastimon Myrsky-elokuvasta julkaistu DVD on ylittänyt kultarajan. Joulukuussa julkaistu DVD on saavuttanut jo 30.000 kappaleen myynnin, kun kultarajan on 25.000 kappaletta.

Kaisa Rastimon ja Marko Rauhalan käsikirjoittama tarina alkaa vuonna 1989, jolloin Berliinin muuri murtuu. Suomalainen perheenisä kohtaa Itä-Berliinissä torilla koiranpennun. Pentu ollaan aikeissa lopettaa. Isä päättää pelastaa koiran ja kuljettaa sen Suomeen, jossa alkaa varsinainen seikkailu. Elokuvan pääosissa nähdään Ronja Arvilommi, Laura Malmivaara, Janne Virtanen, Sara Tammela ja Antti Väre.

Myrsky-elokuvan on nähnyt elokuvateattereissa jo yli 100.000 katsojaa. DVD:llä on paljon lisämateriaalia, kuten traileri, televisiomainoksia, poistettuja kohtauksia, hauskimmat mokat, koekuvauksia ja kuvagalleria.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen perinteinen Topelius-palkinto annettiin tänä vuonna Myrskyn käsikirjoittajalle Marko Rauhalalle ja hänen Myrsky-koiralleen. Palkinto on tunnustus eläinsuojelusanomasta, jota kaksikko on työssään vienyt eteenpäin. Myrsky sai myös kaksoisvoiton Schlingelin elokuvafestivaaleilla Chemnitzissä Saksassa ja pääosaa esittävä Ronja Arvilommi valittiin parhaaksi lapsinäyttelijäksi. Lisäksi Myrsky palkittiin Euroopan parhaana lastenelokuvana.