Uusivuosi ravintolassa on OUT

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten nuorten aikuisten uudenvuoden juhlinta on muuttunut merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vielä 1990-luvulla ravintolat ja yökerhot täyttyivät railakkaasta juhlakansasta jokaisessa kylässä ja kaupungissa. Uudenvuodenaatto olikin tuolloin yksi suosituimpia ravintolailtoja.

Vuosituhannen vaihde kuitenkin muutti tilanteen täysin päälaelleen. Tuolloin ravintolat ahnehtivat huimilla pääsymaksuilla, kun ravintolalipun hinta oli kalleimmillaan peräti 500 markkaa henkilöltä. Tämän johdosta juhlakansa jäi viettämään vuosituhannen vaihtumista koteihinsa ja huomasi, että siellä viihdyttiin paremmin ja edullisemmilla kustannuksilla kuin ravintoloissa.

Tämä muodostui kulminaatiopisteeksi, jonka jälkeen ravintolat ovat saaneet taistella saadakseen asiakkaita uudenvuodenaattoina. Vuosituhannen alussa kului useita vuosia ennen kuin edes osa asiakkaista palasi ravintoloihin, mutta vielä nykyisinkään niissä ei nähdä 90-luvun kaltaista ruuhkaa. Tästä syystä myös tänä iltana ravintolat ympäri maata houkuttelevat asiakkaita ilmaisella sisäänpääsyllä ja jopa ilmaiskonserteilla.

Kansaa on kuitenkin vaikea saada takaisin ravintolaan uudenvuodenaattona, kun muut juhlimistavat ovat osoittautuneet paremmiksi. Staran kyselyn mukaan vain kolme prosenttia vastanneista aikoo tänään juhlia vuoden vaihtumista ravintolassa, kun 78 prosenttia vastanneista aikoo puolestaan juhlia kotona tai ystävien luona.

Hyvää Uutta Vuotta 2009 Staran lukijoille!