Britney ei ollut ainoa Twitter-uhri – myös Barack Obama mukana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme eilen kuinka Britney Spearsin ja hänen avustajiensa tiedotukseen käyttämä Twitter-yhteisöpalvelun tili murrettiin ja supertähden nimissä lähetettiin törkyviestejä faneille. Nyt on selvinnyt, ettei Britney ollut tapauksen ainoa uhri.

Tuntematon henkilö oli päässyt käsiksi useisiin Twitter-tileihin ja postittanut niille toinen toistaan törkeämpiä viestejä. Britney Spearsin nimissä kirjoittaja kertoi tähden intiimin ruumiinosan koosta ja Fox News -ohjelman Twitter-profiilissa oli puolestaan kirjoitettu kanavan uutistoimittaja Bill O’Reillyn olevan homoseksuaali.

Merkittävin hakkeroitu Twitter-tili on kuitenkin ollut Yhdysvaltojen uuden presidentin Barack Obaman tili, jota ei ole käytetty marraskuun alun jälkeen. Nyt profiilissa oli kuitenkin julkaistu luvattomasti viesti virkaansa pian astuvan presidentin nimissä. Siinä ei kuitenkaan ollut muiden viestien tavoin törkeyksiä, vaan viestissä markkoinoitiin kyselytutkimusta, Washington Post uutisoi eilen.

– Mitä mieltä olet Barack Obamasta? Osallistu kyselyyn ja voita 500 dollarin arvosta ilmaista polttoainetta, Obaman tilille kirjoitettiin.

Osansa sai myös CNN-uutiskanavan toimittaja Rick Sanchez, jonka nimissä kirjoitettiin ”Olen tällä hetkellä pilvessä crackistä, joten voi olla etten pääse tänään töihin.” Kaikki luvattomat törkyviestit on nyt poistettu ja asiaa tutkitaan parhaillaan. Luvaton esiintyminen presidentin nimissä tekee rikoksesta merkittävästi rankemman ainakin jos tekijäksi paljastuu amerikkalainen taho.