Harry Potter -tähti Emma Watson

Haastattelut · Stara.fi

Emma Watson pystyisi elämään Harry Potter -elokuvista saamillaan rahoilla loppuelämänsä tekemättä työtä enää päivääkään. Uudet haasteet ja opiskelu kuitenkin kiinnostavat enemmän. Stara tapasi supertähden Los Angelesissa.

Nuori näyttelijätähti Emma Watson on kasvanut ja kehittynyt pikkutytöstä nuoreksi aikuiseksi kirjaimellisesti silmiemme edessä. Hän tuli tunnetuksi roolistaan Harry Potter -elokuvien Hermione Grangerina ja esitti sitä kaikissa viidessä tuotoksessa.

Emma on myöntänyt julkisesti, ettei hänen tarvitsisi enää tehdä päivääkään töitä. Hän pitää kuitenkin työnteosta ja hänestä on mukava ottaa uusia haasteita vastaan. Nyt 18-vuotiaan Emman uusin elokuva on animaatiofilmi The Tale of Desperaux.

– En ollut ajatellut tekeväni animaatioelokuvaa, mutta pidin sen teosta kovasti. Näyttelen tavallista teini-ikäistä tyttöä nimeltä Princess Pea, Emma kertoo uudesta roolistaan.

– Minuun teki vaikutuksen elokuvan ajaton sanoma. Käsikirjoituksessa on iso sydän mukana. Pidin ajatuksesta, kuinka Desperaux ei anna periksi ja saavuttaa tavoitteensa, vaikka unelmat tuntuivatkin aluksi mahdottomilta, Emma kertoo Staralle.

Emma Watson syntyi Pariisissa ja asui siellä viisivuotiaaksi ennen muuttoaan Englantiin. Hänen vanhempansa ovat asianajajia, mutta he ovat jo eronneet. Emma on vanhin seitsemästä uusperheen sisaruksesta.

Kun ensimmäiseen Harry Potter -elokuvaan haettiin Britanniassa näyttelijöitä vuonna 2001, se tapahtui Hollywoodin tyyliin. Ensin valittiin Daniel Radcliffe esittämään nuorta velhoa, mutta mukaan tarvittiin myös Hermione Harryn kaveriksi. Casting-ihmiset kiersivät Englannin kouluja ja näytelmäkerhoja löytääkseen juuri oikean näyttelijän.

Emma kertoo olleensa J.K. Rowling -kirjojen ihailija ja päättäneensä ihan vain huvikseen hakea rooliin hakuprosessin tultua hänen kouluunsa Oxfordiin. Kun häntä kutsuttiin uudelleen koe-esiintymiseen osaa varten, Emma ymmärsi, että hänellä onkin mahdollisuus saada tuo rooli.

Roolin lopulta saanut ja maailmanlaajuiseksi tähdeksi elokuvien myötä nopeasti noussut Emma kertoo hakevansa ensi syksyksi opiskelemaan yliopistoihin, mutta näyttelemistä hän ei kuitenkaan halua jättää.

– En ole edes varma siitä, mitä otan pääaineeksi. En ole ajatellut mitä muuta tekisin näyttelemisen lisäksi. Olenhan vielä aika nuori, Emma nauraa.

– Tunsin selvästi, että ollessani Harry Potter -elokuvissa, tuo osa löysi minut enkä minä sitä. En koskaan opiskellut näyttelemistä ja en mitenkään erityisesti halunnut juuri näyttelijäksi. Nyt kun tämä tapahtui minulle, se ei tarkoita, että näytteleminen olisi minulle ainoa oikea uravalinta. Haluan ajatella asioita, Emma toteaa.

– Myönnän, että olen ihastunut elokuvamaailmaan ja on hienoa olla osa siitä, mutta oma taustani ei mitenkään liity näyttelemiseen. Tulen akateemisesti koulutetusta perheestä, eikä meillä kotona edes katsottu elokuvia.

Emma kertoo, että Hermionen osan esittäminen ei vaatinut häneltä kovinkaan paljoa näyttelemistä.

– Hermione kuulostaa minulta ja käyttäytyy kuten minä. Hän on itsevarma, ärsyttävä, tunteikas ja uskollinen. Tuon osan esittämisessä minun ei tarvinnut näytellä, tyttö nauraa.

Luonnostaan vaaleahiuksinen Emma muutettiin Potter-elokuvia varten ruskeaveriköksi. Pitkät vaaleahkot hiukset omaava näyttelijä kertoo, että prinsessa Herneen osa oli täysin erilainen.

– Kun luin käsikirjoituksen, säälin prinsessaa. Surullinen asia hänen äitinsä kuolemassa on se, että tyttö ei ainoastaan menetä äitiään, vaan hän menettää myös isänsä, koska isä suree niin paljon. Prinsessa on hyvin yksinäinen ja eristynyt.

Emma Watson pyrkii elämään mahdollisimman normaalia nuoren naisen elämää ja kertoo viime vuoden olleen hänelle merkittävä vuosi, tulihan hän 18-vuotiaaksi.

– Sain ajokortin ja ostin auton. Se on Toyota Prius. Englannissa saan juoda alkoholia, mutta en vielä Amerikassa. 18-vuotiaana on enemmän vapautta. Tämä ikä on kuin porras aikuisuuteen, Emma virnistää haastattelun päätteeksi.

Erkki Kanto

Hollywood