John Travoltaa syyllistetään poikansa kuolemasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-tähti John Travolta on edelleen murheen murtama poikansa taannoisen kuoleman johdosta. 16-vuotias Jett Travolta menehtyi vuodenvaihteessa sairauskohtaukseen perheen lomalla Bahamalla.

Skientologia-uskonlahkon ”valaistuksen viidennelle tasolle” noussut John Travolta on nyt saanut kuitenkin niskaansa syytösten ryöpyn, sillä perheen uskonnon väitetään vaikuttaneen pojan terveyteen ja edesauttaneen kohtalokkaaksi osoittautuneen kohtauksen saamista.

Perhe uskoi pojan sairastavan Kawasakin syndroomaa, mutta lääkäreiden mukaan siihen ei liity lainkaan kohtauksia. Sen sijaan Jett Travoltan oireet viittasivat todellisuudessa autismiin. Travoltat eivät kuitenkaan myöntäneet autismia, koska skientologia ei usko sen olemassaoloon. Näin ollen poika ei saanut myöskään asianmukaista hoitoa.

Asiasta kertoneen Daily Mail -lehden mukaan tästä syystä on menetetty skientologien riveissä jo lukuisia ihmishenkiä. Lehden haastattelema entinen skientologi kertoo, että lahkon johtajat kielsivät häneltä epilepsialääkkeen käytön ja vaihtoivat ne vitamiineihin. Useiden vaarallisten kohtausten ja muistinmenetysten jälkeen hän jätti lahkon ja aloitti uudelleen lääkityksen.

– Äitini oli koko ajan anellut minua aloittamaan lääkityksen uudelleen. Lopulta eräänä aamuna sain massiivisen kohtauksen suihkussa. Kaiken tämän jälkeen ymmärsin, että tulisin kuolemaan jos jatkaisin sitä, Tory Christman kertoi lahkosta eroamisensa syistä.

Poliisi selvittää edelleen pojan kuolemaan liittyviä tapahtumia sekä talossa tuolloin olleiden henkilöiden ristiriitaisia lausuntoja. Kuolemaa edeltäneiden tapahtumien järjestys on edelleen epäselvä. Tämän hetken tietojen mukaan sairas poika olisi ollut peräti kymmenen tuntia kokonaan ilman valvontaa ennen kuin hänet löydettiin kylpyhuoneesta tajuttomana. Lastenhoitaja on lisäksi myöntänyt, että Jett sai pahoja kohtauksia noin kaksi kertaa viikossa.