Musiikkimaailma seuraa Eminemin oikeusjuttua – merkittävä ennakkotapaus?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parhaillaan paluuta kovalla vauhdilla tekevän hiphop-tähti Eminemin asiamiehet joutuivat toissapäivänä Kaliforniassa oikeussaliin levy-yhtiö Universalin kanssa. Kyseessä on tapaus, jossa kanteet on nostettu jo peräti kaksi vuotta sitten.

Supertähti ja levy-yhtiö kiistelevät asiassa musiikin digitaalisesta myynnistä tulleista tuloista. Eminem, eli Marshall Bruce Mathers III, haastoi Universalin tuotantoyhtiönsä kautta vuonna 2007. Osapuolet kiistelevät siitä kuinka paljon rojalteja Eminemin olisi pitänyt saada kolmannen osapuolen, kuten Applen iTunesin, kautta myydystä digitaalisesta musiikista.

Kyseessä on hyvin merkittävä asia, sillä siitä voi tulla ennakkotapaus musiikkialalla. Vastaavia kiistoja ei ole käsitelty aiemmin oikeudessa. Nopeasti kasvavassa musiikin digimyynnissä pyörii jo nyt satoja miljoonia euroja, joten alalla seurataan Eminemin tapausta tiiviisti.

Eminem ei itse ollut lainkaan läsnä oikeuden istunnossa, sillä häntä edustivat asianajajat. Todistamaan on kuitenkin kutsuttu nimekäs kattaus viihdealaan johtajia, kuten muiden muassa Universalin Jimmy Iovine ja Applen Steve Jobs, oikeudenkäynnistä uutisoinut TheWrap.com kertoi.

Uusimmat