Hanoi Rocks -yhtyeen nimi suojattiin tavaramerkillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen menestyneimpien rockyhtyeiden kärkikaartiin lukeutuva Hanoi Rocks teki 16 vuoden ja monien vaiheiden jälkeen paluun vuonna 2001 ja on sittemmin tehnyt kolme levyä ja lukuisia festivaalikeikkoja.

Erityisesti yhtyeen keulahahmot Michael Monroe ja Andy McCoy tunnetaan edelleen rockpiireissä ympäri maailmaa. Nyt parivaljakko on rekisteröinyt Hanoi Rocks -yhtyeen nimen tavaramerkikseen. Staran saamien tietojen mukaan tunnus on tosin rekisteröity Monroen ja McCoyn siviilinimille, kuten asiaan kuuluu.

Yhtyeen nimi on sekä Suomessa että maailmalla niin tunnettu kyseisen alan piirissä, että se on ollut jo vuosia paitsi vakiintunut tavaramerkki myös laajalti tunnettu tavaramerkki. Tästä syystä varsinaiselle rekisteröinnille ei välttämättä olisi ollut edes tarvetta, mutta nyt nimi on rekisteröity varmuuden vuoksi.

11. syyskuuta 2008 jätetyn hakemuksen perusteella rekisteröity nimi saa nyt suojaa myös rekisteröinnin perusteella muiden muassa kulttuurin ja viihteen alalla sekä vaatteissa, kuten esimerkiksi bändipaidoissa. Näin rekisteröinnillä voidaan taistella muiden muassa luvattomien bändipaitojen myyntiä vastaan.

Uusimmat