Leffa jäissä, mutta Mannerheim-elokuvan liput jo myynnissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Renny Harlinin suurelokuva Mannerheim on parhaillaan jäissä rahoittajien lähdettyä projektista. Nyt etsitään kuitenkin kuumeisesti uusia vaihtoehtoisia keinoja elokuvan rahoittamiseen. Yksi keinoista otetaan käyttöön jo tänään.

Tuotantoyhtiön mukaan ensi-iltansa 15. tammikuuta saavan elokuvan näytöksiin ryhdytään myymään ennakkolippuja tänään perjantaina kello 16.00. Liput tulevat myyntiin verkossa osoitteessa www.menolippu.fi ja matkapuhelimille tarkoitetussa puhelinmyynnissä numerossa 0600-55-1917.

Myyntiin tulee 50 euron hintaisia numeroituja ennakkolippuja, joiden kantaosa jää muistoksi elokuvan tukemisesta. Lippuosa vaihdetaan Mannerheim-elokuvan paikkalippuun elokuvateatterin kassalla.

Lippujen ennakkomyynti on ensimmäinen rahoitusväylä sen jälkeen kun tuotantoyhtiöön alkoi viikko sitten tulvia ehdotuksia rahoitusvaikeuksiin joutuneen elokuvan pelastamiseksi. Ohjaaja Renny Harlin haluaa korostaa elokuvan avaavan kertakatselulla suuren määrän kiinnostavaa lähihistoriaa suomalaisille ja ulkomaalaisille.

– Se on koululaisille valtava tiedon lähde ja monille maailmalla liikkuville suomalaisille oivallinen käyntikortti. Konserteissa ja urheilutapahtumissa lippujen hinnat ovat moninkertaiset ja ne myydään loppuun jopa muutamassa tunnissa, Renny Harlin kommentoi.

Mannerheim-elokuvan tuottaja Markus Selin korostaa, että lipunmyynti on tuontoyhtiön vastaus kaikille niille yksityisille henkilöille, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa olla mukana toteuttamassa elokuvaa.

– Satojen yhteydenottojen joukossa oli monta kymmentä eri tyyppistä ehdotusta, joista lipunmyynti valikoitui päällimmäiseksi. Osakeyhtiö ei voi toteuttaa kansalaiskeräystä, mutta lipunmyynti on mitä luontevinta toimintaa elokuva-alalla, Selin sanoo.

Tuotantoyhtiö Liberty Production on suunnitellut useita, uusia toimia rahoitusvajauksen täyttämiseksi. Elokuvan budjetti on yli kymmenen miljoonaa euroa. Esivalmistelut ovat nielleet jo kolme miljoonaa euroa. Talvikuvaukset pyritään aloittamaan Joensuussa maalis-huhtikuun vaihteessa. Tuotantoyhtiö tiedottaa lähiaikoina lisää aikataulusta ja uusista rahoitusjärjestelyistä.

Uusimmat