Sensaatio: Suomalaishitti päätyi supertähtien levylle!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Staran saamien tietojen mukaan suomalainen konemusiikkinimi K-System leviää lähiaikoina ympäri maailmaa. Hänen taannoinen hittinsä muodostaa nimittäin hiphopin supertähtien uuden kappaleen teeman ja tästä kappaleesta povataan jo nyt kevään hittiä.

Kyseessä ovat erittäin menestyneet hiphop-tähdet Akon ja Twista, joiden uuteen On Top -yhteisbiisiin on sellaisenaan lainattu sävelkulku suomalaisen K-Systemin syksyllä 2003 julkaisemasta Sound Of Arena -tanssihitistä. Biisi löytyy Twistan huhtikuussa julkaistavalta Category F5 -albumilta. Tämä on luultavasti merkittävin suomalaiskappaleen samplays koskaan.

– Projekti lähti käyntiin joskus marraskuun tienoilla kun hiphop-tuottaja MGI otti yhteyttä ja kyseli lupaa Sound of Arena -kappaleen samplaamiseen hänen tekemissään biiteissä. Silloin biitti oli vielä menossa eri artistille, mutta jossain vaiheessa kuviot tuon osalta sitten muuttuivat. Joka tapauksessa tuolloin marraskuussa tsekattiin kaikki asiat suunnilleen kuntoon tuon biitin pohjilta ja näytin heille vihreää valoa että antaa mennä vaan, kyllä K-Systemiä saa samplata, Kimmo ”K-System” Kauppinen kommentoi Staralle.

– Tammikuun alussa MGI ja Goodwill olivat uudestaan yhteydessä ja kertoivat että jenkkiräppäri Twista olisi halukas käyttämään tuon biitin jossa Sound Of Arenaa käytetään. Siitä alkoi monien sähköpostien ja puheluiden vaihtaminen suuntaan jos moneen, lopputuloksena se että lupa-asiat Sound Of Arenan samplaamisen osalta saatiin lopullisesti kuntoon, artisti jatkaa.

Kimmo Kauppisella ei ole tietoa kuinka kuusi vuotta sitten julkaistu konemusiikkihitti on päätynyt amerikkalaisten korviin. Twistan albumilla suomalainen K-System pääsee hulppeaan seuraan, sillä levyllä vierailevat Akonin lisäksi myös muiden muassa Kanye West, Busta Rhymes, Fat Joe, Tech N9ne ja Static Major.

Suomessa vuoden musiikkituottajaksi äskettäin äänestetty Kauppinen juhlistaa kymmenvuotista uraansa julkaisemalla 11. maaliskuuta K-System – 10th Anniversary Compilation -juhlalevyn, joka sisältää myös Sound Of Arena -kappaleen. K-Systemin muita hittejä ovat muiden muassa Guardian Angel, Samba 69 ja Supadupasound. Tällä hetkellä Suomen tanssilistalta löytyy hänen tuorein singlensä Devil Without The Horn.

Suomalaista musiikkia on käytetty aiemminkin ulkomaisissa hiteissä. Vuonna 2007 kävi ilmi, että hiphop-tuottaja Timbaland oli varastanut suomalaisen Janne Sunin muodostaman Tempest -projektin Acid Jazzed Evening -kappaleen ja tehnyt sen pohjalta hitin supertähti Nelly Furtadolle. Ulkomaisista myös The Prodigy on lainannut luvallisesti suomalaisyhtyeen musiikkia, kun bändin uudelta levyltä löytyvässä Take Me To The Hospital -kappaleessa on sämplatty Pepe Deluxe -yhtyeen vuonna 2003 julkaistua Salami Fever -kappaletta.

Uusimmat