Nelosen Mikkos-äänestyksestä vaaditaan poliisitutkintaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutisoimme aiemmin tänään kuinka suosittu radiopersoona Jaajo Linnonmaa epäili julkisesti Nelosen eilen illalla ilmoittamaa äänestystulosta Mikkosten maailma -ohjelman jatkumisesta.

Jaajon mukaan kanava olisi jo ennen katsojaäänestystä lisännyt Mikkoset kevään ohjelmakarttaansa, eikä äänestyksellä olisi siten ollut todellisuudessa merkitystä ohjelman jatkumisen kannalta. Nelosen ilmoittama, niukasti Mikkosten maailma -ohjelman jatkon puolelle päätynyt äänestystulos oli ristiriidassa myös lukuisten nettiäänestysten kanssa.

Aiemmin vastaavia epäilyjä äänestystulosten todenperäisyydestä on ollut esimerkiksi Idols ja Big Brother -ohjelmien maksullisissa äänestyksissä. Uusi Suomi -verkkolehden mukaan toimittaja Ilkka Kylävaara on nyt tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille.

– Kysymys on mielestäni laajemmasta kysymyksestä kuin tästä ohjelmasta. Epäilyttäviä ovat kaikki tv-formaatit, joissa pudotetaan ihmisiä. Katsojat kiintyvät heihin ja käsi menee herkästi kännykälle. Silti ei kerrota tarkkoja äänimääriä, Kylävaara kertoi Uusi Suomi -julkaisulle.

Kylävaara pyytää poliisia tutkimaan muiden muassa teletunnistetietoja asian selvittämiseksi. Nelonen on puolestaan ilmoittanut kaiken sujuneen asianmukaisesti ja Mikkosten saaneen 55,6 prosentin kannatuksen. Kanava ei ole kuitenkaan julkistanut annettujen äänien määrää, mikä on osaltaan lisännyt epäilyjä tulosten todenperäisyydestä.

Stara on tänään tiedustellut lukijoiltaan uskovatko he Nelosen ilmoittamaan äänestystulokseen. Kanava on saanut murskatuomion, sillä peräti 93 prosenttia ei usko kanavan ilmoitukseen. Ääniä on annettu jo lähes 2.700 kappaletta.

{democracy:84}