Kohuväite: Idol-kisan lopputulos sovittu etukäteen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina ympäri maailmaa on esitetty julkisuudessa monia realityohjelmiin liittyneitä epäilyjä, joiden mukaan kilpailujen tuloksista olisi sovittu jo etukäteen. Siten kuluttajien antamilla maksullisilla äänillä ei olisi merkitystä lopputuloksen kannalta.

Tuorein tapaus löytyy Yhdysvalloista, jossa on parhaillaan menossa supersuositun American Idol -kilpailun semifinaalivaihe. Tällä hetkellä kisassa on mukana vielä kymmenen laulajaa, mutta erään sisäpiiriläisen mukaan kilpailun finalistinelikko olisi ollut jo etukäteen valittu, New York Daily News -lehti uutisoi.

Ohjelman työryhmään kuuluva naispuolinen henkilö on kertoi muutama päivä sitten lehdelle, että kilpailijoista Danny Gokey, Lil Rounds, Adam Lambert ja Alexis Grace olisi valittu tuotantoyhtiön toimesta finaalinelikoksi, vaikka ennen viimeisiä finaaleja on jäljellä vielä monia yleisöäänestyksiä.

Työntekijän mukaan asiasta on päätetty jo aiemmin kulissien takana ja kärkinelikon valinnassa on otettu huomioon laulajien kaupallinen potentiaali sekä heidän elämäntarinansa kiinnostavuus ja tyylinsä verrattuna kisassa aikaisemmin menestyneisiin tähtiin.

– Tuottajat haluavat Dannyn ja Alexisin. He ovat kaupallisesti potentiaalisia, heillä on hyvä imago ja mielenkiintoiset taustatarinat, lähde kertoi.

Eilen illalla American Idol -kisasta putosi kuitenkin yllättäen 21-vuotias yksinhuoltaja Alexis Grace, joka kuului tähän nelikkoon. Hänen pudotuksensa ei kuitenkaan epäilijöitä vakuuttanut, sillä pian uutisoinnin jälkeen suoritetun pudotuksen epäillään olevan tuotantoyhtiön junailema, jotta kasvaneita vilppihuhuja saataisiin hillittyä.

Ohjelmaa tuottava Fox on tietenkin kiistänyt kaikki väitteet kilpailutulosten manipuloimisesta ja todennut koko jutun keksityksi. Vastaavia epäilyjä on aiemmin esitetty myös Suomen Idols-ohjelman lopputuloksista.