Massive Attack konsertoi Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen trip hopin kärkinimi Massive Attack esiintyy Helsingin Jäähallissa perjantaina 16. lokakuuta. Bristolin klubeilta koko maailman tietoisuuteen nousseen Massive Attackin elektroninen musiikki on sensuelli yhdistelmä jazzia, hip hopia, rockia ja soulia.

Yhtye on pysynyt yleisön ja kriitikoiden suosikkina heti debyyttialbuminsa Blue Linesin ilmestymisestä vuonna 1991 lähtien. Kakkosalbumi Protection ilmestyi vuonna 1994. Sitä seurasi bändin tunnetuimpana albumina pidetty Mezzazine vuonna 1998. Levystä teki erityisen se, että sitä saattoi ladata MP3-muodossa yhtyeen kotisivulta jo ennen levyn virallista ilmestymistä. Uusin albumi 100th Window ilmestyi 2003.

Massive Attackin ensimmäisellä levyllä julkaistu Unfinished Sympathy on brittimedioissa äänestetty kaikkien aikojen kymmenen parhaan kappaleen joukkoon ja bändin rajoja rikkovaa musiikkia on kuultu useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Vuonna 2004 bändi julkaisi soundtrackin Luc Bessonin Danny The Dog elokuvaan. Massive Attackin kaikilla albumeilla on vieraillut nimekkäitä solisteja, kuten Sinead O’Connor, Mos Def ja Tricky.

Massive Attack on esiintynyt Suomessa kaksi kertaa aikaisemmin, Helsingin juhlaviikoilla vuonna 1995 ja Provinssirockissa Seinäjoella vuonna 2003.