Sunrise Avenue : Popgasm

Albumit · Stara.fi

Keski-Euroopassa mainiosti menestynyt suomalaisyhtye Sunrise Avenue julkaisee pian toisen studiolevynsä. Stara kuunteli levyn ennakkoon. Popgasm-albumi jatkaa soundillisesti pääosin yhtyeen esikoisen tutuilla linjoilla, mutta tarjoaa kuitenkin selvästi monipuolisemman kattauksen. Nyt mukaan on otettu yllättävän rohkeita vetoja, jotka ovatkin onnistuneet hienosti.

Levyn aloitusraita Dream Like A Child tuo kertosäkeensä skittaosuuksissa mieleen Duran Duranin taannoisen Ordinary World -hitin, mutta muuten biisi kulkee omia tyylikkään eteerisiä polkujaan. Ensimmäinen singlelohkaisu The Whole Story kuuluu levyn parhaimmistoon ja erityisesti biisin kertosäkeen upea melodia tarttuu kertalaakista. Levyn rohkein raita on kuitenkin 6-0, joka tarjoilee sinfoniaorkesterimaisen lähestymistavan jousien muodossa. Toki myös Birds And Bees yllättää jenkkityylisellä poprockilla á la Blink 182 ja kumppanit.

Levyn paras raita on kuitenkin kaunis slovariraita Welcome To My Life, jonka lyriikat ovat kaiken lisäksi suoraan Samu Haberin elämästä. Ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen tunnelmointi, jonka soundit on lisäksi jätetty sopivan raffeiksi. Not Again tarjoaa koukkua, joka tarttuukin kohtalaisesti. Monk Bayn taustalla vilahtava kasarisyntikka on oivallinen ratkaisu, joka tuo muutenkin hienoon biisiin oman lisänsä. Kasariklangia on hieman myös My Girl Is Mine -kappaleen fraseerauksessa ja tyylissä.

Mikään levy ei ole täynnä hittejä, ja myös Popgasm sisältää muutamia peruspop-raitoja, jotka jäävät vielä kaipaamaan jotain ratkaisevaa. Kokonaisuutena albumi on kuitenkin hieno ja yllättävän monipuolinen kooste mahdollisia tulevia hittiraitoja.

Pisteet 4/5

HUOM! Kuuntele kuinka yhtyeen keulahahmo Samu Haber kertoo omin sanoin Popgasm-levyn ja sen kappaleiden tekemisestä Staran haastattelussa. Haastattelut löydät kolmessa osassa tästä: Osa 1, Osa 2 ja Osa 3.