Potter-kaunottaren sukupuusta löytyi oikea noita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvassa parhaillaan Suomenkin valkokankailla nähtävä Emma Watson esittää menestyselokuvissa Hermione Granger -nimistä velhokoululaista.

Tuotantoyhtiön valinta on mahdollisesti osunut yllättävänkin oikeaan, sillä tuoreiden tietojen mukaan Emma Watsonin suvussa olisi aikoinaan ollut noitaepäily. Sukututkija Anastasia Tylerin ja Ancestry.com -sivuston tietojen perusteella Potter-tähti on sukua Essexin alueella asuneelle Joan Playlelelle, jota syytettiin noituudesta vuonna 1592. Häntä ei kuitenkaan lopulta surmattu noitana.

– Ei ole aivan jokapäiväistä, että kykenemme seuraamaan sukupuuta näin kauas taaksepäin oikeudenkäyntien avulla. Yhdistimme Palylen lopulta Emma Watsoniin, joka näyttelee noitaa Harry Pottereissa, Tyler kertoi.

Samojen tutkimusten mukaan muilla Potter-tähdillä ei ole aivan yhtä raflaavaa sukupuuta. Daniel Radcliffe polveutuu leipureista ja Rupert Grint puolestaan asesepistä. Bellatrix Lestrangen roolia näyttelevä Helena Bonham Carter on kuitenkin aatelisista sukua, sillä hänen iso-iso-isänsä Herbert Henry oli Britannian pääministeri vuosina 1908 – 1916.