Mitä Big Brotherin äänestystuloksille tapahtui?

Big Brother · Stara.fi

Viime vuonna Big Brother -realitykilpailun häätöäänestysten tulokset ihmetyttivät kerta kerran jälkeen, ja niiden todenperäisyyttä epäiltiin myös julkisuudessa. Joidenkin väitteiden mukaan suoran lähetyksen aikana muutamassa minuutissa tapahtuneet suuret muutokset eivät olisi olleet edes mahdollisia.

Epäilyjä kasvatti myös se, ettei tietoja äänten kokonaismäärästä annettu julkisuuteen. Samanlaiset epäilyt heräsivät jälleen eilen, kun suorassa Big Brother Talk Show -lähetyksessä kerrottiin kauden ensimmäisen häätöäänestyksen merkillisiä tilannetietoja.

Ohjelmassa väitettiin, että Tertun ja Ason välinen tilanne oli koko ohjelman ajan ”todella tiukka” ja että molemmat vuorottelivat äänestyksen kärjessä. Lisäksi ero näiden kahden välillä muuttui uskomatonta vauhtia. Kuluvan tuotantokauden ensimmäisenä häädettäväksi joutui lopulta BB-Terttu.

Viime vuonna verkossa perustettiin jopa adressi, jossa Big Brother -ohjelmaa vaadittiin lopetettavaksi väitetyn äänestäjien huijauksen takia. Adressin allekirjoitti tuolloin yli 5.500 ihmistä. Myös Staran lukijakyselyssä 1.600 vastaajasta peräti 61 prosenttia ilmoitti, ettei usko tekstiviestiäänestysten tulosten olevan rehellisiä, ja vain 16 prosenttia ilmoitti luottavansa tuloksiin. Uskotko sinä Big Brother -lähetyksessä ilmoitettuihin äänestystuloksiin?

{democracy:98}

Alla muutamia otsikoita aiheeseen liittyen viime kaudelta.

Big Brotherin tuotannon epäillään tekaisseen häätötuloksetMarko: Big Brotherin voittaja on jo päätetty?Lukijat: Big Brotherin äänestys on epärehellinen