Kanye West -skandaalia epäillään markkinointitempaukseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tähti Kanye West nousi alkuviikosta otsikoihin sekoiltuaan sunnuntaina järjestetyssä MTV Video Music Awards -gaalassa. Nyt koko skandaalia epäillään ennätyksellisen onnistuneeksi markkinointitempaukseksi.

Kanye West riisti mikrofonin teinitähti Taylor Swiftin kädestä kesken kiitospuheen ja hehkutti buuaavalle yleisölle kuinka Beyoncen musiikkivideo oli yksi maailmanhistorian parhaista. Tapauksesta nousi jättimäinen kohu, ja jopa Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama haukkui Kanyen lehtihaastattelussaan.

Viime päivinä on kuitenkin ryhdytty epäilemään, että kyseessä olisikin ollut vain yksi viihdehistorian menestyneimmistä markkinointitempauksista. Epäilyt heräsivät sen jälkeen, kun julkisuuteen vuoti tieto siitä, että molempien tähtien menestystä on luotsaamassa sama henkilö, manageri David Wirtschafter. Sekä West että Taylor Swift ovat saaneet skandaalin johdosta uskomattomia määriä palstamillimetrejä ja televisioaikaa, joten kampanjaa voidaan pitää onnistuneena, mikäli se oli suunniteltu etukäteen.