F**k You: Piratismia vastustava Lily Allen itse kiinni piratismista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittipoppari Lily Allen on viime aikoina noussut pariinkin kertaan otsikoihin ruodittuaan blogissaan musiikkipiratismia. Lisäksi hän haukkui kovin sanoin vapaata musiikinjakoa puolustaneita artisteja, kuten Pink Floydia ja Radioheadia.

– Nämä isojen yhtyeiden kundit kertovat, että tiedostonjako on hienoa. Se on ehkä hienoa heidän mielestään, koska heidän keikkansa myyvät stadioneja loppuun ja heillä on tallissaan suurimmat mahdolliset Ferrari-kokoelmat. Uusille artisteille tiedostonjako on kuitenkin katastrofi, Lily kirjoitti viime viikolla.

Nyt suosikkiartistin puheilta on mennyt uskottavuus, sillä tarkemmissa tutkimuksissa hän on itse jäänyt kiinni piratismista. Lily Allen on nimittäin käyttänyt omassa blogissaan Techdirt-julkaisun omistamia kokonaisia artikkeleita tekijänoikeuksien vastaisesti ilman lähdemainintaa. Saman Techdirt-julkaisun mukaan Allenin verkkosivuilta on löytynyt runsaasti laittomia musiikkitiedostoja, joiden julkaisemiseen ja jakamiseen Allenilla ei ollut lupaa.

Siten Lily Allen on itse pahin vihollisensa, eli henkilö, joka jakaa musiikkia muiden ladattavaksi. Lily Allen vahvisti eilen jättävänsä musiikkiuransa.