Michael Jacksonin perikunta nimiriidassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äskettäin edesmenneen poptähti Michael Jacksonin perikunta on ryhtynyt oikeustoimiin poptähden kappaleen nimen oikeudettoman käytön johdosta. Jacksonin Heal The World -hitti on nykyisin myös erään säätiön nimi, mutta se ei poptähden perillisille käy.

Perilliset ovat nyt nostaneet oikeusjutun, jossa he vaativat Heal the World Foundation -säätiötä vaihtamaan nimeään, koska nimen käyttäminen rikkoo Jacksonin tavaramerkkioikeutta. Haasteen mukaan säätiö pyrkii oikeudettomasti hyödyntämään Michael Jacksonin mainetta käyttämällä hänen teoksensa nimeä. Heal the World Foundation on perustettu vuonna 2008 ja sittemmin säätiö on hakenut tavaramerkkiä nimelleen. Muita Jacksonin tunnettuja vakiintuneita tavaramerkkejä ovat muiden muassa Thriller ja King Of Pop.

Laulajan kuolinpesää tällä hetkellä hallinnoivat lakimiehet John Branca ja musiikkipomo John McClain ovat saaneet oikeudelta määräyksen suojella Jacksonin imagoa ja aineettomia oikeuksia, kuten tavaramerkkejä ja tekijänoikeuksia. Viime kuussa he julkistivat yhteensä 60 miljoonan sopimukset Jacksonin nimen, kuvan ja tavaramerkin käyttämisestä. Kyseessä ovat siis suuret rahasummat.