Miljoonariita ohi – Apple ja Eminem sopivat oikeusjuttunsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viihdemaailman mielenkiintoisin oikeusjuttu on päättynyt ilman tuomioistuimen ratkaisua, kun hiphop-tähti Eminem yhtiöineen on päässyt sopuun Apple-yhtiön kanssa musiikkinsa royaltimaksuista. Asiaa ehdittiin käsitellä oikeudessa jo viiden päivän ajan.

Kyse oli miljoonien dollarien korvauksista, joita Eminemin kaksi yhtiötä, Eight Mile Style LLC ja Martin Affiliated LLC, vaativat Applelta. Hiphop-tähden mukaan Apple oli ottanut hänen musiikkiaan myyntiin Aftermath Records -levy-yhtiöltä, jolla ei ollut musiikin digitaaliseen myyntiin oikeuksia. Eminem olisi halunnut myydä 93 kappalettaan iTunes-musiikkikauppaan suoraan omasta yhtiöstään.

Riidasta toivottiin oikeudellista ennakkotapausta, mutta sellainen jäi nyt saamatta, koska molempien asianajajat ilmoittivat tänään päässeeensä sopuun riidassa. Sopimuksesta ei tuttuun tapaan annettu yksityiskohtia julkisuuteen, sillä yhteisessä lehdistötiedotteessa todetaan vain, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä sopuratkaisuun.