Uudet asuinkumppanit tylyttävät BB-Kätliniä – painostava tunnelma

Big Brother · Stara.fi

Big Brother -ohjelman kansainvälisen asukasvaihdon merkeissä viime viikonloppuna Filippiineille Suomesta muuttanut BB-Kätlin sai itse päättää muuttavansa tuolloin A-taloon. Se olikin onnistunut päätös, ja Kätlin sai nauttia pari päivää varsinaisesta kuherruskuukaudesta. Nyt tilanne on kuitenkin toinen.

Manilassa on kaksi Big Brother -taloa ja tänään Kätlin siirrettiin B-taloon, eli pois ihastuksensa Hermesin luota. Samalla myös talojen tunnelmissa on huomattavissa selvä ero, sillä B-talossa Kätlin otettiin vastaan lähes jääkylmästi. Parhaillaan asukkaat istuvat pihamaan lautapöydän ääressä ja Kätlin yrittää käydä keskustelua englanniksi. Muut puhuvat kuitenkin pöydässä lähinnä tagalogia ja jättävät vieraansa huomiotta.

Kohtelu on siis täysin erilaista kuin A-talossa, ja siihen voi vaikuttaa myös se, että sikäläiset asukkaat tietävät Kätlinin valinneen itse ensimmäiseksi vaihtoehdoksi kilpailevan A-talon. Tunnelma on myös painostava, sillä miehet yrittävät saada Kätlinin sekä tupakoimaan että juomaan alkoholia. He tiedustelivat vieraalta muiden muassa hänen tupakoinnistaan.

– Olen sosiaalinen tupakoitsija, Kätlin kertoi.

– No sitten tupakoit nyt. Sinun pitää tupakoida nyt, miehet tivasivat ja pyysivät naisia tuomaan Kätlinille tupakkaa.

Kätlin ei kuitenkaan ryhtynyt polttamaan, joten pian keskustelu siirtyi alkoholiin. Normaalin juomalasin lisäksi Kätlinin eteen kaadettiin shottilasillinen hieman voimakkaampaa juomaa. Miehet kehottivat juomaan sen heti.

– En juo nyt, Kätlin totesi ystävällisesti.

– Ei kun sinä juot sen nyt, Miehet käskyttivät.

– Ethän sinäkään juo. Haluan nähdä että sinäkin juot, Kätlin väitti vastaan.

Hetken tivaamisen jälkeen Kätlin suostui kuitenkin kumoamaan shottilasillisen kurkkuunsa.

– Te siis kaikki pidätte Finlandia-vodkasta? Hän jatkoi keskustelua.

Tunnelma pöydän ääressä on siis varsin painostava ja negatiivinen, mutta Suomesta maailman ääriin lennätetty BB-vieras yrittää parhaansa mukaan pitää positiivista keskustelua yllä. Hän kertoi asukkaille muiden muassa Suomesta ja Suomen BB-talosta. Lisäksi hän kertoo asukkaille Danasta ja ruokailusta Suomen talossa.