Idol-tähden homosuudelmasta valitustulva Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa suurta suosiota parhaillaan nauttiva Adam Lambert nousi tähdeksi American Idol -ohjelman kautta ja hän suuntaa pian valloittamaan myös muita maita. Poptähti on ollut otsikoissa kovasti myös homoutensa johdosta, sillä viime keväänä kaapista tullut laulajatähti joutui ilmoituksensa jälkeen homovainon kohteeksi keikoillaan.

Viikonloppuna Adam Lambert nousi otsikoihin suudeltuaan toista miestä esiintyessään AMA, eli American Music Awards, -tapahtumassa. Suutelemisen lisäksi hän veti lisäksi toisen miehen kasvoja jalkoväliään kohti. Ei siis ihme, että usein varsin kaksinaismoralistinen amerikkalaisyleisö tuohtui tempauksista kovasti. Nyt televisioyhtiö on saanut esiintymisestä jo 1.500 valitusta, BBC uutisoi.

Lambert on itse väittänyt, että hänen esiintymisensä kritisointi on syrjintää ja että kyse oli vain harmittomasta hauskanpidosta. Hänen kanssaan eri mieltä esiintymisen sopivuudesta on myös The Parents Television Council, jonka mukaan esitys oli mauton. Tuoreessa muistissa on vielä valtava kohu, joka aiheutui Janet Jacksonin vilauttaessa toista nänniään Super Bowl -ottelun väliaikaesityksessä.