Avatar-leffan ensi-illasta fiasko Saksassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuren mediakohun saattelemana elokuvateattereihin tällä viikolla saapuva James Cameronin Avatar-elokuva sai Saksassa varsin nolon alun. Elokuvaa on nimittäin suojeltu piratismilta siinä määrin fanaattisesti, että suojauskeinot kääntyivät jo elokuvaa itseään vastaan.

Uutistoimisto CNN ja BZ-Berlin.de kertovat, että keskiviikkoillaksi kaavailtuja ennakkonäytöksiä jouduttiin yllättäen perumaan kokonaan, kun elokuvan digitaalisen kopion lukitusta ei saatu auki. Elokuvaa ei saada esitettyä tallenteelta ilman digitaalista avainta, mutta elokuvan levittäjä oli toimittanut elokuvateattereihin virheelliset avaimet, joille leffaa ei siis saatukaan lopulta esitettyä.

Katsomossa oli runsaasti muiden muassa kilpailuvoittajia ja elokuvaohjaaja James Cameronin faneja. Lipun ostaneet asiakkaat saivat rahansa takaisin.