Lauri Tähkä on nyt rekisteröity tavaramerkki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Lauri Tähkä & Elonkerjuu on vakiinnuttanut yhtyeensä nimen jo vuosia sitten lähes kaikkien suomalaisten tunteman hittibändin nimeksi. Yhtyeen taustavoimat eivät kuitenkaan luottaneet siihen, vaan ottivat varman päälle ja rekisteröivät ”Lauri Tähkä” -nimen, joka on tästä päivästä lähtien rekisteröity tavaramerkki.

Tavaramerkkirekisteriin nyt merkitty tunnus antaa yhtyeen Raikuli Productions Oy -taustayhtiölle yksinoikeuden käyttää Lauri Tähkä -nimeä esimerkiksi ajanvietteeseen, kulttuuriin ja ravitsemiseen sekä majoituksiin liittyvissä palveluissa sekä vaatteissa, jalkineissa ja päähineissä. Näin ollen rekisteröinnillä estettiin muiden muassa yhtyeen nimellä rahastaminen luvattomilla fanituotteilla.

Suomessa moni muukin menestysyhtye on rekisteröinyt nimensä tavaramerkiksi. Viime vuosina rekisteröityjä yhtyeiden nimiä ovat muiden muassa PMMP ja Popeda. Jälkimmäinen on kuitenkin jostain syystä rekisteröity suojaamaan viihdepalvelujen ja fanipaitojen sijaan lähinnä vain kassakoneita, laskimia ja tiedon tallennukseen liittyviä välineitä. Yhtye luottaa ilmeisen vankasti nimensä vakiintumiseen. PMMP on sen sijaan suojattu lähes kaikille mahdollisille tavaroille ja palveluille.

Uusimmat