Rihanna : Rude Boy

Singlet · Stara.fi

Supersuosittu r&b-tähti Rihanna julkaisi taannoin uuden Rated R -albuminsa, josta ei muodostunut aivan odotetunkaltaista jättimenestystä edellisten hittilevyjen tavoin. Osasyynä odotettua heikompaan menestykseen oli ensimmäinen singlelohkaisu Russian Roulette, joka oli väärä singlevalinta monestakin syystä. Nyt albumilta lohkaistaan kuitenkin uusi single nimeltään Rude Boy.

Meno on selvästi laadukkaampaa kuin edeltäjäkappaleessa, ja Rude Boy on hyvinkin potentiaalista hittikauraa. Hidastempoinen r&b-kappale on nopeudestaan huolimatta selvää tanssikamaa, ja kappaleesta löytyvät kaikki hitin ainekset. Soundipuoli on erittäin hyvin hallussa, ja äänimaailmaa on lainattu aika-ajoin myös hieman tanakammasta dancemateriaalista.

Kappaleen kertosäe on kaikkien taiteen sääntöjen mukaan yksinkertaisen tyylikäs ja ennenkaikkea tarttuva. Tässä on Rihannan seuraava todellinen hittisingle, kun edellistä soitettiin lähinnä siksi että sen esittäjä oli Rihanna. Nyt myös kappale itsessään lunastaa paikkansa radio- ja klubilistoilla Rihannan upeaa vokaaliantia lainkaan vähättelemättä. Seuraavaksi odotetaan vielä loistavia remixejä, joiden saralla Rihanna onkin kunniostautunut jo aiemmin useaan kertaan. Tässä on iso hitti.

Pisteet 5/5

Viihdelehti Stara tapasi Rihannan viime marraskuussa New Yorkissa. Lue supertähden haastattelu tästä.